Joi, 25-Aprilie-2024, 0:56 AM
Bine aţi venit Vizitator | RSS
BINE ATI VENIT pe RADIO POPAY chat
Principală | Blog | Înregistrare | Logare
Formularul pentru autentificare

Meniu site
noi santem aici
Mini-chat
200
Sondajul nostru
Noteaza site-ul meu
Total of answers: 72
Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Calendar
«  Martie 2013  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
facebook
Căutare
Principală » 2013 » Martie » 26 » Scrisoare catre Suflet
10:14 AM
Scrisoare catre Suflet

Drag suflet , iti scriu aceste randuri deoarece simt ca iti sunt dator cu multe. In ciuda faptului ca esti motorul simturilor mele, a sentimentelor, a trairilor, a tot ceea ce inseamna viu in mine, te reneg de fiecare data si petrec foarte putin timp cu tine.

Sufletul

Asa sunt eu, asa esti tu, asa suntem multi, uitam de cea mai frumoasa parte din noi si anume sufletul nostru, ancorandu-ne in mare parte in proiectii viitoare sau amintiri trecute.

Dam o atat de putina importanta acestei parti incredibile, acestei bucati care ne reprezinta esenta pura, care ne face sa constientizam ca suntem vii in acest moment, nu in trecut sau in viitor, suntem aici, simtim, traim, respiram . Cu bune si rele, cu frumos si urat, cu iubire si gelozie, cu simplitatea si complexitatea ,cu pace si razboi, toate acestea sunt stari care ni se intampla in mare parte a timpului nostru, si pe care le simtim cu sufletul nu cu mintea. 

Dar noi suntem invatati sa ne renegam sufletul, si sa traim cu mintea in viitor sau trecut. Suntem invatati sa nu ne bucuram prea mult de clipa prezenta, de fericirea pe care o putem trai aici acum sau de ce nu, de aprofundarea tristetii care ne-a cuprins in momentul acesta.

Frumosul este minunat, iubirea este de asemenea, simplitatea face parte din cel mai greu lucru pe care omul il poate obtine, tristetea este cea mai profunda traire a fiecaruia dintre noi, ea te duce cel mai adanc in interiorul tau, cel mai aproape de esenta ta.

Da! tristetea este ce-a mai profunda traire a omului , dar in ciuda tuturor acestor trairi, a acestor minuni care ne fac sufletul sa tresara de fiecare data alimentandu-ne cu diferite simturi , noi uitam sa traim prezentul si ne ancoram de fiecare data in lumea mintii noastre, o lume iluzorie, formata doar din imagini viitoare sau trecute, din planuri si proiecte, din amintiri si sperante .

Un lucru este clar, nu cu mintea se simte , niciodata mintea nu va simti ceva, ea va proiecta sau isi va aminti, este ca o caseta cu un film pe ea, unul care este imaginar, format din imagini si utopii, nimic viu nimic autentic . 

De fiecare data in marea majoritate a timpul nostru, ne punem caseta cu filmul mintii, ca este trecut sau viitor, ne uitam la un film, nu traim viu, traim iluzoriu prin prisma acestor imagini care ne formeaza mintea, evitand insa acel frumos care ne reprezinta acum aici si ne face atat de minunati si extraordinari pe nume sufletul nostru.

Nu scriu ca sa te motivez, sau sa te invat ceva anume , nu sunt dascal sa iti predau, nu este de datoria mea sa te invat,tot ce fac si scriu este sa iti arat ca suntem vii, ca putem petrece mai mult timp important cu sufletul nostru , traind astfel viata noastra , bucurandu-ne de adevaratele simtiri autentice din noi, nu cele ale mintii proiectate din filme viitoare sau trecute. 

Nu sunt in masura sa fiu peste nici unul dintre voi, cum nici voi nu sunteti in masura sa va autoimpuneti peste cineva anume. Fiecare are un suflet , are o esenta , este el ,o piesa minunata din acest puzzle numit univers. 

Acum te intreb: cum ar putea sa iti ia cineva locul in acest puzzle numit viata? Daca unui puzzle ii lipseste chiar si o singura piesa el devine imcomplet, devine urat, nu mai reprezinta aceea totalitate de care te poti bucura de ea indiferent din ce unghi o privesti, asa esti si tu si eu, fiecare suntem minunati ca existam si ne aflam aici acum.  
Nu suntem minunati ca ne vom afla in viitor, pentru ca viitorul este vag, cum nu suntem minunati ca ne-am aflat in trecut, trecutul fiind istorie, suntem minunati ca existam chiar acum, respiram simtim.

Haideti sa traim mai mult in prezent, sa dam frau liber sufletului nostru, sa nu il mai inlantuim in nici un moment din viata noastra. Sufletul ne face vii, nu mintea, trebuie sa petrecem fiecare clipa alaturi de el, nu sa il abandonam, astfel riscam sa devenim doar niste stane de piatra, goliti de orice simtire si traire din noi. 

Sufletul inseamna viata, viata inseamna prezent, prezentul inseamna ca tu existi in acest moment, deci iata cum sufletul este totalitatea ta, fara el devii nimic, iesit din peisaj, ceva iluzoriu, nereal, precum viitorul sau trecutul, ele nu sunt vii, pentru ca nu se afla aici in prezent, ele se afla undeva departe.

Lasa-ti liber sufletul, fii alaturi de el in fiecare clipa pe care o traiesti, bucura-te de tot ceea ce ti se intampla , este de datoria fiecaruia sa isi iubeasca sufletul si sa fie una cu el, pentru ca asta ne face sa existam. 

Iti multumesc ca ma faci sa fiu viu – suflet care te consideram pustiu – promit ca ma voi bucura de intreaga totalitate a ta.

ionel popa

Vizualizări: 637 | Adăugat de: radiopopay | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]
Copyright MyCorp © 2024