Marţi, 16-Aprilie-2024, 10:01 PM
Bine aţi venit Vizitator | RSS
BINE ATI VENIT pe RADIO POPAY chat
Principală | Blog | Înregistrare | Logare
Formularul pentru autentificare

Meniu site
noi santem aici
Mini-chat
200
Sondajul nostru
Noteaza site-ul meu
Total of answers: 72
Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Calendar
«  Septembrie 2011  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
facebook
Căutare
Principală » 2011 » Septembrie » 29 » Simboluri onirice: visele, viata noastra nocturna
11:51 AM
Simboluri onirice: visele, viata noastra nocturna
Visele deformeaza realitatea. Daca exista deformare, atunci este vorba de a poseda o cheie care sa ne deschida usa fermecata a viselor...
 
Visele ne ofera situatiile cele mai incredibile. Sunt multi cei care escaladeaza munti, cad vertiginous in hauri fara fund... Altii urca in spatiu, viseaza gari, bagaje pierdute, fugi disperate din situatii complicate sau imposibil de solutionat. Milioane de persoane decente viseaza lucruri de care-si amintesc apoi fascinate. Daca va povestiti visele prietenilor, va dati usor seama cat de impartite sunt opiniile si interpretarile. X poate pretinde ca visele sunt o adunatura de absurditati fara semnificatie. Y poate sustine ca visele prevestesc bucurii sau nenorociri, iar Z ne poate asigura ca a visa "dinti care cad” este semnul mortii iminente a cuiva. Pe cine sa contrazicem? Cate întrebari, indoieli... naivitati pe marginea viselor. Ganditi-va numai la urmatoarele întrebari pe care le pun in mod curent profanii:
-Au visele vreo influenta?

Visele reprezinta un "gand” anume al unui creier cvasi-adormit. Multe persoane se trezesc puternic marcate de visele de peste noapte. Ele cauta sa le patrunda sensul profund. Mai mult, anumite maladii mentale pot debuta ca urmare a unui vis a carui amintire persoana o pastreaza treaza si care se poate transforma intr-o obsesie sau idee fixa. Bolnavul nu mai reuseste sa faca vreo diferenta intre visul sau si realitate. Firesc, in acest caz, trebuie sa existe si o predispozitie. In orice caz, visele au, adesea, o puternica influenta asupra ideilor sau comportamentului locomotor sau afectiv. Poate fi usor constatat mai ales in caz de somnambulism.
-Cat dureaza visele?

In ciuda experientelor, nu exista date certe in aceasta privinta. In orice caz, e falsa parerea ca un vis dureaza numai cateva secunde, Pute fi siguri ca unele vise dureaza atat timp ca si cand actiunea s-ar fi desfasurat in stare treaza. Totusi, alte vise sunt foarte scurte, chiar daca ne fac sa traversam o multime de evenimente sau de situatii, iar acest desfasurator cu viteza este valabil, mai ales, pentru visele consumate cu putin timp inainte de trezire.
 
-sunt visele presentimente?

Totul depinde de sensul dat termenului "presentiment”. Nu cu mult timp in urma, visele erau considerate manifestari ale unor forte superioare: spirite, demoni etc. Dezvoltarea cunostintelor despre creier a lovit puternic in panza grotesca de superstitii. Pe de alta parte, daca sunteti de parere ca visele au un sens, este normal sa incercati sa le interpretati. Cum trebuie inteles cuvantul "presentiment”? Este un adevar ca multe vise "previn” un lucru care se va intampla. De ce? Deoarece un vis se naste in Inconstient. Unele vise ne permit astfel sa ne punem la punct si sa ne cunoastem mai bine; de a cunoaste, totodata, situatia noastra interioara. Si acest lucru este foarte important. Pentru ca este evident ca, daca ne cunoastem bine, ne va fi usor sa prevede, ceea ce ni se va intampla maine sau peste o saptamana.
 
-Au importanta visele?

Analiza unui vis este, adesea, de importanta primordiala. De ce? Intrucat luand nastere in regiunile cele mai ascunse si mai obscure ale eu-lui nostru, aceste vise ne forteaza sa ne privim in fata. Ele sunt un fel de "oglinda interioara”. Aceasta "oglinda” risca sa faca sa tremure multi oameni tocmai pentru ca reflecta clar dorintele lor neexprimate, complexele lor, slabiciunile, angoasele... Dar cat bine nu fac! Frumusetea omului nu-i apare in momentul in care se vede asa cum arata, in loc sa ramana un robot supus unor forte inconstiente? Mai mult, unele vise permit luarea unor decizii pentru evitarea a ceea ce este rau, despre care inconstientul a fost prevenit inaintea eu-lui constient.
 
-Visele mele sunt absurde sau bizare...

Adesea spuneti acest lucru gandindu-va la imaginile pe care le-ati vazut in timpul somnului. Dar credeti, intr-adevar, acest lucru? Este un vis cu totul absurd? In orice caz, trebuie sa relevam un lucru important: un vis nocturn nu va parea niciodata grotesc in momentul in care se deruleaza. Va traiti visele ca si cum ele ar reprezenta situatia cea mai reala si cea mai logica din lume... Or, un vi signora infinit ratiunea, logica, bunul simt, traditiile, conformismul mai ales (ca si inconstientul in care isi are sursa).
Atunci, cand vi se pare absurd un vis? Desigur, atunci cand il examinati cu "ratiunea” dumneavoastra: deci cand sunteti trezi. Un vis este intotdeauna rezultatul unei munci effectuate de creierul pus "in stare de veghe” prin somn. Se intelege clar ca forma sa de gandire este diferita...
Vizualizări: 536 | Adăugat de: radiopopay | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]
Copyright MyCorp © 2024